Studentenkamers


Vanaf academiejaar 2016-2017 kan je bij ons een kamer huren met sociaal engagement. Mooie ruime kamers met eigen sanitair, gemeenschappelijke ruimte en gemeenschappelijke living. Studenten die hier op kot gaan engageren zich voor een sociaal project in Mechelen en krijgen de kans om een steentje bij te dragen aan maatschappelijke noden en dit gedurende ongeveer 2 uur per week.

Contacteer ons
 • W Studentenkamer 1

  Wat uitleg over studentenkamers

  Vanaf september 2016 zullen er opnieuw studenten verblijven in het DPC. Het verblijf op kot willen we koppelen aan een sociaal engagement. Naast hun belangrijkste opdracht “studeren”, willen we hen ook kennis laten maken met het vrijwilligerswerk in deze stad.
  Vrijwilligers zorgen voor de warmte in onze samenleving.
  Het mooiste geschenk dat je aan iemand kan geven is “tijd”. Tijd voor ontmoeting, tijd om te luisteren, tijd om dienstbaar te zijn. We moeten jonge mensen bewust leren kennismaken met de armen en de kwetsbaren in onze samenleving. Zij zullen later zorg moeten dragen voor hen die niet  meer volop kunnen deelnemen aan onze samenleving omdat ze ziek  of oud geworden zijn, minder kansen hebben gekregen in het leven, door oorlog  op zoek gegaan zijn naar een nieuwe toekomst. 
  Ons samenleven zal maar slagen als we niet alleen denken met ons verstand maar vooral leren handelen vanuit ons hart.
  Aan de studenten vragen we dat ze zich gedurende 2 uur per week inzetten in een sociaal project. Het is een oefenschool voor ons samenleven, een levenservaring voor het leven.

 • W Studentenkamer 3

  Studentenkamer 2

 • W Studentenkamer 4

  Studentenkamer 1