Liturgisch Centrum 'De Peerle'

Het Liturgisch Centrum 'De Peerle' maakt deel uit van het Diocesaan Pastoraal Centrum en startte oorspronkelijk in de trefzaal op de eerste verdieping, waar momenteel het Aartsbisschoppelijk Archief is ondergebracht. Vanaf 2003 bevond "De Peerle" zich op het gelijkvloers tegenover het Atrium, waardoor 'de winkel' gemakkelijker bereikbaar en voor iedereen toegankelijk werd : vast cliënteel, (toevallige) bezoekers van het Pastoraal Centrum, pastoraal geëngageerden, onderwijsmensen, cursisten, voorbijgangers,... Eind maart 2011 verhuisde 'De Peerle' opnieuw, dit keer naar de spiksplinternieuwe winkelruimte vlakbij de straat, waardoor 'de winkel' nog gemakkelijker bereikbaar werd voor iedereen.

Het is een verkoopspunt met een ruim aanbod van pastorale en catechetische materialen voor wie pastoraal actief is of catechese geeft, zangboekjes, religieuze publicaties en liturgisch materiaal, boeken voor jong en oud, bijbels voor alle leeftijden, cd's met klassieke en bezinnende muziek, wens-, gebeds- en bezinningskaarten, posters, kaarsen voor doopsel, huwelijk, jubileum of andere gelegenheden (waarop indien gewenst naam en data kunnen aangebracht worden), noveenkaarsen, bijzondere en zinvolle geschenken, religieuze voorwerpen zoals kruisbeelden, Mariabeelden, kerststallen, paternosters, iconen, medailles, en gelegenheidsmateriaal bij de actualiteit en de grote kerkelijke feesten als Pasen, Kerstmis,... en andere regliosa.

In alle rust kan de bezoeker kennis maken met het ruime aanbod. Het is ook een plek waar zoekende mensen een luisterend oor vinden of iemand die met hen mee zoekt.

Vanuit het Liturgisch Centrum "De Peerle" is het ook mogelijk - mits tijdige afspraak - een boekenstand aan te vragen bij allerhande gelegenheden zoals ouderavonden, bijbelavonden, rouwbegeleiding, kerstmarkt,...

Praktisch:

Uitstalraam : Varkensstraat 6

Toegang : via de dienstingang van het Diocesaan Pastoraal Centrum (Varkensstraat 6)

Openingsuren :

<
Maandag 10 - 12 13 - 17
Dinsdag 10 - 12 13 - 17
Woensdag 10 - 12 13 - 17
Donderdag 10 - 12 13 - 17
Vrijdag 10 - 12 13 - 17